Procedure voor het verkopen van edelmetaal aan goudmarkt.nl

Persoonlijke service is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Als u edelmetaal, goud, zilver in de vorm van gouden munten, gouden baren of oude juwelen (sloopgoud) aan ons wilt verkopen dan hanteren wij hiervoor de procedure zoals hieronder beschreven. U kunt vooraf altijd een indicatie krijgen van de waarde van uw edelmetaal door te kijken op onze pagina met de actuele inkoopprijzen. Het kan echter zijn dat uw product hier niet op vermeld staat en/of dat u niet zeker bent van de kwaliteit van uw edelmetaal.

AANBIEDING: Wanneer u de goudmarkt inkoopvoucher op deze pagina afdrukt en inlevert in onze winkel krijgt u een hogere prijs voor uw gouden munten, sieraden en oud goud.

BELANGRIJK: Legitimatie verplicht. Wanneer u aan ons goud verkoopt is legitimatie verplicht. Uw legitimatie worden door ons gescand en op een beveiligde plaats electronisch opgeslagen. Uw gegevens worden op geen enkele wijze voor commerciële of andere doeleinden gebruikt.

Stap 1: Aanbieding per e-mail.
U bepaalt wat u wilt verkopen aan Goudmarkt B.V. Indien mogelijk ontvangen wij een zo compleet mogelijke opgave van de producten en de conditie waarin deze verkeren. U verstuurt uw aanbieding via e-mail aan goudmarkt of maakt gebruik van het online contactformulier.

Stap 2: Bevestiging van uw aanbieding
U ontvangt van goudmarkt een e-mail met een eerste prijsindicatie van de waarde van het door u aangeboden edelmetaal. Deze prijsindicatie is gebaseerd op de actuele koers van het edelmetaal en kan dus later nog wijzigen wanneer er sterke stijgingen of dalingen in de koers plaatsvinden.

Stap 3: Maken van een afspraak
U maakt een afspraak met Goudmarkt B.V. om het edelmetaal op onze locatie in Ridderkerk aan te bieden. BELANGRIJK: Door de grote drukte in onze winkel werken wij voor de inkoop van edelmetaal uitsluitend op afspraak.

Stap 4: Definitieve vaststelling van de prijs
U ontvangt van ons een definitief prijsvoorstel op basis van de door onze taxateur geconstateerde staat van de producten en op basis van de actuele edelmetaalprijzen. Wanneer de producten in slechte conditie verkeren en/of sterk beschadigd zijn, dan kan de prijs afwijken van de in stap 2 gedane indicatie.

Stap 5: Akkoord en betaling
Wanneer u akkoord gaat met het definitieve prijsvoorstel dan betaalt Goudmarkt B.V. u per direct in contant uit of via een elektronische bankoverschrijving binnen enkele werkdagen. In het weekend en indien de bank anders is dan de ING bank, duurt een overschrijving mogelijk enkele dagen langer.

Toezending producten per post

Wanneer u niet in staat bent om op locatie in Ridderkerk de producten aan te bieden, dan is het ook mogelijk om deze per aangetekende post aan ons toe te sturen. De kosten voor het verzekerd toezenden via Postnl bedragen EUR 11,15 met een maximale verzekerde waarde van EUR 5.500,-. Deze kosten krijgt u later van ons vergoed indien u ingaat op ons definitieve prijsvoorstel.

Stap 1: Aanbieding per e-mail.
U bepaalt wat u wilt verkopen aan Goudmarkt B.V. Indien mogelijk ontvangen wij een zo compleet mogelijke opgave van de producten en de conditie waarin deze verkeren. U verstuurt uw aanbieding via e-mail aan goudmarkt of maakt gebruik van het online contactformulier.

Stap 2: Bevestiging van uw aanbieding
U ontvangt van goudmarkt een e-mail met een prijsindicatie van de waarde van het door u aangeboden edelmetaal. Deze prijsindicatie is gebaseerd op de actuele koers van het edelmetaal en kan dus later nog wijzigen wanneer er sterke stijgingen of dalingen in de koers plaatsvinden.

Stap 3: Toezending van de producten aan Goudmarkt B.V.
U stuurt de producten via aangetekende en verzekerde post aan ons toe in een sealbag. Gebruik hiervoor het onderstaande formulier van PostNL

pic


BELANGRIJK:
- vergeet niet uw telefoonnummer, bankrekening en de te naamstelling te vermelden bij de zending.
- verstuur de producten in een sealbag en stevige enveloppe of verpakking die niet eenvoudig kapot kan gaan. Een sealbag is verkrijgbaar op het postkantoor of in een PostNL winkel.
- zet een monogram en/of een aantal unieke strepen door de enveloppe en de sluiting zodat eenvoudig gecontroleerd kan worden of de enveloppe tijdens het verzendingsproces is opengemaakt.
- Als u niet gebruik maakt van een SEALBAG dan is uw zending niet extra verzekerd volgens de voorwaarden van PostNL. Gebruikt dus ALTIJD een SEALBAG.

Stap 4: Definitieve vaststelling van de prijs
U ontvangt van ons een definitief prijsvoorstel per e-mail of telefonisch op basis van de door onze taxateur geconstateerde staat van de producten en op basis van de actuele edelmetaalprijzen. Als edelmetaalkoers hanteren wij de koers van de dag waarop uw zending bij ons binnenkomt. Wanneer de producten in slechte conditie verkeren en/of sterk beschadigd zijn, dan kan de prijs afwijken van de in stap 2 gegeven indicatie.

Stap 5: Akkoord en Betaling
Wanneer u akkoord gaat met ons prijsvoorstel dan betaalt Goudmarkt B.V. u dezelfde dag via een elektronische bankoverschrijving. De door u gemaakte verzendkosten worden dan tevens door ons vergoed.

Wanneer u niet akkoord gaat met ons prijsvoorstel dan stuurt Goudmarkt B.V. u de producten per aangetekende en verzekerde post retour. De terugzending is voor rekening van Goudmarkt B.V. De door u gemaakte kosten voor de toezending krijgt u echter niet vergoed.