Veelgestelde vragen

Alhoewel het kopen van fysiek goud en zilver en andere edelmetalen steeds populairder wordt, beschikken nog niet veel mensen over veel ervaring met het kopen van deze producten. Wij hebben voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

  1. Moet ik BTW betalen over beleggingsgoud?
  2. Koopt Goudmarkt ook mijn beleggingsgoud en zilver in?
  3. Koopt Goudmarkt ook sieraden en oud goud in?
  4. Wat zijn de openingstijden van de winkel in Rotterdam?
  5. Verzend Goudmarkt ook producten buiten Nederland?
  6. Wat betekent de kleur van de leveringsindicatie?
  7. Wat is de kwaliteit van de geleverde munten?Moet ik BTW betalen over beleggingsgoud?
Beleggingsgoud is vrijgesteld van BTW. Op zilveren baren is het 21% BTW tarief van toepassing. Op zilveren munten (zoals de Silver Maple Leaf en Silver Eagle) wordt de BTW margeregeling toegepast. Op onze facturen wordt de BTW apart gespecificeerd.

Zie ook de site van de belastingdienst:Koopt Goudmarkt ook mijn beleggingsgoud en zilver in?
Ja Goudmarkt koopt ook uw beleggingsgoud en zilver in tegen zeer scherpe prijzen. U kunt onze inkoopprijzen direct online bekijken (dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders die hier vaak nogal onduidelijk over doen). Klik hier voor de goud en zilver inkoopprijslijst. De inkoopprijzen zijn afhankelijk van het product dat u aanbiedt en de hoeveelheid. Goudmarkt is een transparante organisatie en wij geven u volledig inzicht in onze inkoop- en verkoopprijzen. Als u specifieke gouden munten of gouden baren aan ons wilt verkopen neem dan contact met ons op via het online contactformulier. Lees hier de gedetailleerde inkoopprocedure voor het verkopen van edelmetaal aan goudmarkt.nl.


Koopt Goudmarkt ook mijn sieraden en oud goud in?
Ja Goudmarkt koopt ook sieraden, oud goud en sloopgoud in tegen zeer scherpe prijzen. De prijs is afhankelijk van het goudgehalte (karaat) en het totale gewicht in gram. Klik hier voor de inkoopprijslijst voor sieraden en oud goud.


Wat zijn de openingstijden van de winkel in Rotterdam?
DINSDAG T/M VRIJDAG: 10:00-12:00 en 12:30-17:00
Tussen 12:00 en 12:30 gesloten wegens lunchpauze

ZATERDAG: 10:00-16:30


Verzend Goudmarkt ook producten buiten Nederland?
Ja, Goudmarkt verzendt ook buiten Nederland. Zendingen naar het buitenland worden altijd aangetekend verstuurd. Deze zendingen zijn echter NIET verzekerd.

Wat betekent de kleur van de leveringsindicatie?
Voor ieder product wordt de geschatte leveringstermijn aangegeven met een kleurcode. Deze kleur wordt getoond als u de details van een product bekijkt. U kunt de kleurcodering als volgt interpreteren:

  Groen: Goed leverbaar. Meestal 1-4 weken levertijd.
  Oranje: Moeilijk leverbaar. Meestal 4-6 weken levertijd.
  Rood: Slecht leverbaar. Meestal meer dan 6 weken levertijd.Wat is de kwaliteit van de geleverde munten?
Alle door Goudmarkt geleverde munten zijn volgens munt vaktermen te bepalen als ZF+ (Zeer Fraai plus) tot FDC (Fleur de Coin). De getoonde munten op de website zijn voorbeelden van munten uit het assortiment. Wij kunnen niet garanderen dat u exact deze munt van dat specifieke jaartal geleverd krijgt.

De kwaliteit ZF+ is van toepassing op munten die als betaalmiddel zijn gebruikt en kunnen enige slijtage vertonen. Voorbeelden hiervan zijn: Nederlandse gouden tientjes, Franse en Belgische 20 franc munten en Engelse gouden ponden. Indien munten te veel afgesleten zijn of zwaar beschadigd dan worden deze door ons NIET aan klanten uitgeleverd, maar aan de smelterij aangeboden.

De kwaliteit PR+ (Prachtig plus) tot FDC is van toepassing op nieuwe munten en munten die niet of nauwelijks in het betalingsverkeer zijn gebruikt zoals: Krugerranden, Maple Leafs, Wiener Philharmonikers, American Eagles, Nederlandse Dukaten, etc.