Verzendcondities Goudmarkt

BELANGRIJK: Door de extreem grote vraag naar goud de afgelopen weken, is de levertijd van diverse producten vertraagd. Om u toch van dienst te kunnen zijn, is een afwijkende leveringsprocedure van toepassing. Wanneer alle producten beschikbaar zijn ontvangt van ons in een separate e-mail een orderbevestiging. Op basis van deze orderbevestiging kunt u dan direct betalen. Wanneer niet alle producten direct leverbaar zijn, zal een medewerker van Goudmarkt contact met u opnemen om uw bestelling z.s.m. compleet te maken. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Gratis verzending boven de  EUR 5.000,-

Wanneer u een bestelling plaatst van meer dan EUR 5.000,- dan betaalt u geen verzendkosten.

Verzending

Het verzenden van uw bestelling gebeurt met de grootst mogelijke zorg en discretie. Standaard worden alle bestellingen volledig verzekerd verzonden met Postnl met handtekening voor ontvangst. De onderstaande tabel geeft de verzendkosten weer binnen Nederland:

Gewicht Verzendkosten
tot 10 kilo EUR 17,50
10 tot 15 kilo EUR 27,10  EUR 17,50

  
De maximale verzekerde waarde bedraagt EUR 5.500,- per pakket. Wanneer de waarde van uw zending meer is dan EUR 5.500,- verzenden wij uw bestelling in meerdere zendingen ieder met een maximale verzekerde waarde van EUR 5.500,-.

Verzendingen buiten Nederland (België, Duitsland, UK) kunnen uitsluitend aangetekend worden verzonden. Deze zendingen zijn dan niet verzekerd.

Verzend procedures

Verzending vindt alleen plaats nadat door onze financiële administratie is geconstateerd dat uw betaling is binnengekomen.

Zodra de bestelling verzonden wordt, ontvangt u hierover bericht per email.

Goudmarkt.nl verzendt in principe op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag en zaterdag verzenden wij niet omdat de goederen dan in het weekend in de sorteercentra van Postnl liggen. I.v.m. onzekerheid over de betrouwbaarheid van losse weekend werkkrachten is dit onze bedrijfspolicy. Pakketten van minder dan 1 kilo worden verzonden in een sealbag. Op de zending zitten geen stickers van Goudmarkt.nl, geen logo's e.d. die een indicatie zouden kunnen geven van de inhoud van het pakket.

Mocht er een pakket kwijt raken, dan krijgt u een vervangende zending opgestuurd of het aankoopbedrag gerestitueerd. Er dient dan wel een onderzoek door Postnl te worden gedaan en uw medewerking hierin is vereist om in aanmerking te komen voor een vervangende zending of een restitutie van het aankoopbedrag.

Ophalen is op afspraak mogelijk op onze vestiging te Rotterdam. Indien u de betaling bij het afhalen wilt voldoen, is een aanbetaling van 20% van het orderbedrag vereist.

Betaling

Uw betaling dient te geschieden per direct nadat u van ons een orderbevestiging heeft ontvangen via een electronische bankoverschrijving. Wij accepteren de volgende betalingsmethoden:

- iDEAL
- Overschrijving op onze bankrekening

Door de sterk wisselende edelmetaalkoersen is het alleen mogelijk om de edelmetaalkoers tegen welke de producten worden aangeschaft per direct vast te leggen wanneer u betaalt via iDEAL. Wanneer u kiest om via een bankoverschrijving of contant te betalen, brengen wij extra behandeling- en administratiekosten in rekening van 2% van het totale orderbedrag met een minimum van EUR 25,- en een maximum van EUR 250,-. De edelmetaalkoers van de producten wordt vastgelegd op het moment dat uw betaling door ons is ontvangen. Deze extra behandelingskosten worden in rekening gebracht voordat de producten worden geleverd.

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een automatisch bericht met een bevestiging van uw bestelling. Vervolgens ontvangt u per email een orderbevestiging, de officiële factuur en de betalinginstructies. 

Ophalen producten in de winkel

Indien u de producten wilt ophalen op de Nieuwemarkt 35 te Rotterdam dan gelden de volgende condities:

  • Na bevestiging dat de bestelde producten leverbaar zijn, verlangen wij van u een directe betaling via een bankoverschrijving of iDEAL. Zolang uw overboeking niet zichtbaar is in ons internetbankieren systeem, behouden wij ons het recht voor de order te annuleren of koerscorrecties aan u door te berekenen.
  • De producten worden uitsluitend uitgeleverd op vertoon van een geldige legitimatie en de orderbevestiging van Goudmarkt B.V.
  • Indien een andere persoon de producten komt ophalen dan vermeld op de orderbevestiging, dient u ons hierover separaat te informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving naar onze winkel in Rotterdam

Garantie

Goudmarkt B.V. garandeert dat de geleverde producten voldoen aan de specificaties zoals vermeld op de website op de detailpagina van het desbetreffende product. Alle producten verkeren in goede conditie.

Alle door Goudmarkt geleverde munten zijn volgens munt vaktermen te bepalen als ZF+ (Zeer Fraai plus) tot FDC (Fleur de Coin).

De kwaliteit ZF+ is van toepassing op munten die als betaalmiddel zijn gebruikt en kunnen enige slijtage vertonen. Voorbeelden hiervan zijn: Nederlandse gouden tientjes, Franse en Belgische 20 franc munten en Engelse gouden ponden. Indien munten te veel afgesleten zijn of zwaar beschadigd dan worden deze door ons NIET aan klanten uitgeleverd, maar aan de smelterij aangeboden.

De kwaliteit PR+ (Prachtig plus) tot FDC is van toepassing op nieuwe munten en munten die niet of nauwelijks in het betalingsverkeer zijn gebruikt zoals: Krugerranden, Maple Leafs, Wiener Philharmonikers, American Eagles, Nederlandse Dukaten, etc.